På jakt i bobil

Høst betyr jakt for turglade Kjartan og jaktlaget hans. I år blir det overnatting i bobil.

Jaktdagene er årets høydepunkt for vennegjengen som har holdt sammen siden studietiden. Alle gutta har krevende jobber og familie, men den ene uka på høsten er forbeholdt jakta.

- Da må alt annet vike, ler Kjartan – som innrømmer at naturopplevelsen og det sosiale er minst like viktig som om de ender opp med et bytte eller ikke.

- Målet er selvsagt å felle en hjort, men det har vel hendt at vi må innom matbutikken på vei hjem, sier han og blunker.
   

Bobil på setra

Jaktlaget overnatter vanligvis på en seter, uten innlagt vann og strøm. Når hele gjengen er på plass, er det imidlertid trangt om plassen. I år har derfor Kjartan bestemt seg for både å øke kapasiteten og oppgradere komforten:

l år blir det nemlig bobil på jakt! Ingen av gutta har bodd i bobil før, og Kjartan er derfor ekstra spent på årets tur.

- Det skal bli godt å få en skikkelig seng å sove i, samtidig som vi har base midt i naturen, sier Kjartan.
    

Følg Kjartan og jaktlaget hans på Facebook

Du kan se hvordan det går med jaktlaget i bobilen. På Facebooksiden til Askjems skal de legge ut poster hver dag i perioden 24. – 30. oktober.

  
Når er det jakt i Norge?

Kjartan og hans lag skal på hjortejakt, og i de kommuner hvor det er åpnet adgang til hjortejakt er jaktperioden fra 1. september til 23. desember.

Les mer om jakttider i Norge på nettsidene til Miljødirektoratet.

 

Følg jaktlaget i bobil her!

 


På jakt i bobil