Hva slags førerkort kreves for å kjøre bobil?

Har du vanlig førerkort for personbil (klasse B), kan du kjøre de fleste bobiler. De veier nemlig ikke mer enn 3,5 tonn. 

  
- Mange blir overrasket når de får høre at de ikke trenger eget sertifikat for å kjøre bobil, sier Øyvind Bjørkås som er selger hos Askjems Camping-Center. 

De fleste bobiler hos Askjems veier nemlig ikke mer enn 3,5 tonn, som er den maksimale vektgrensa for deg med vanlig kjørekort for personbil (klasse B). 
    

Førerkort klasse B holder

Førerkort klasse B gir deg rett til å kjøre motorvogn med en tillatt totalvekt på maks 3500 kg. Du kan maksimalt ha åtte passasjerplasser i tillegg til førerplassen

   
Les også: Kjartan drar på jakt i bobil.

  
Ikke over 3,5 tonn

Det er førerens ansvar at du ikke kjører med en totalvekt på mer enn 3,5 tonn.  Husk derfor å sjekke hva bobilen veier med bagasje og passasjerer.

- Noen storfamilier venter med å fylle opp vanntanken til de er fremme, sier Øyvind på fleip, og legger til at utfordringen med vekt som regel først dukker opp hvis noen vil ha med seg motorsykler eller andre veldig tunge ting på tur. Da må du ta førerkort i klasse C1, forteller han.
    

Ikke dyrere bommer

Du betaler ikke noe mer i bompenger. Den vanlige taksten for personbiler i Norge gjelder også bobiler. På fergene beregnes prisen ut i fra lengden på kjøretøyet, men har du en bil på under seks meter slipper du som regel billig unna. De fleste bobiler er imidlertid over seks meter.
   
Les også: Gode råd for deg som vurderer høstjakta i bobil.

 
Nysgjerrig på bobil? Legg turen innom Askjems og ta en titt. Vi svarer på alt du måtte lure på.

Hva slags førerkort kreves for å kjøre bobil?