Vinterlagring av bobil

Skal bobilen stå ubrukt frem til våren må du sørge for å klargjøre den før vinteren. 
 
Før bobilen settes bort bør du utføre oljeskift og fylle opp diesel for å hindre kondens. Sjekk at batteriene er fulladet, så du slipper startproblemer når sesongen starter. 
 
- Vi anbefaler å utføre service på bobilen før vinterlagring. Da er du sikker på at alt som bør fikses er i stand til sesongen starter og bobilen kan tas i bruk straks våren kommer, sier Fred Karlsen, som er salgssjef i Askjems Camping-Center.
 
 

Hvordan sikre at vannet ikke fryser

- I vår utstyrsbutikk med campingutstyr selger vi giftfri frostvæske. Hell dette i vanntanken og bland den med like deler vann. 50 % frostvæske og 50 % vann. Kjør dette igjennom alle kraner, inkludert varmtvannstanken. Da har du sikret at det vannet som ligger igjen i vannsystemet ikke fryser.  Tøm vanntanken og ta gjerne vare på dette til neste sesong. Før du setter bilen til lagring, la alle kraner stå åpne midt mellom varmt og kaldt vann, forteller Fred Karlsen i Askjems.
 

Kondens i bobilen

I løpet av høsten og vinteren kan det være store temperaturforskjeller, som gir mye kondens. Dette kan gå utover puter, madrasser og annet interiør. Pass derfor på at det kommer til luft for å unngå mugg og jordslag. 
 
- Du kan kjøpe såkalte fuktballer som absorberer fukt, men det beste er selvsagt om bobilen kan oppbevares tørt innendørs. Ta i alle fall inn alt du kan av løse puter og madrasser, oppfordrer Fred Karlsen i Askjems.
 

Vedlikehold av bobilen før vinterlagring

Sjekk, og eventuelt bytt, morkne gasslanger og koplinger som ikke er tette. Gå over gummilister på vinduer, dører og luker og smør disse. Glem heller ikke å smøre låsene på bilen. Tøm og rengjør kjøleskapet og la kjøleskapsdøren stå åpen under vinterlagring. 
 
 

Vinterlagring av bobil hos Askjems

Velger du å vinterlagre bobilen din hos Askjems sørger de for å tømme vanntankene, drenere vannkranene og sjekke at gassflasker er koblet av.  
 
- I lagringsperioden starter vi bilen hver 6. uke og lar motoren gå i 15 minutter, forteller Fred Karlsen . - Før bilen utleveres på våren får den en utvendig vask.
 
For en fullstendig vinterklargjøring av bobilen må du bestille en service før vinteren. 
   

Vinterlagring eller bobilhotell?

Det er viktig å merke seg at ved tjenesten «vinterlagring» hos Askjems, vil bobilen eller campingvogna ikke være tilgjengelig for eier i den avtalte lagringsperioden. Vil du ha tilgang til bobilen under lagring bør du i stedet velge bobilhotell.
 

Bobilhotell hos Askjems

- I det oppvarmede bobilhotellet får du din egen «private» parkeringsplass og har tilgang til bobilen din 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Hotellet er låst, og du får din egen adgangsnøkkel, sier Karlsen. 
 
 

”Roomservice” på bobilhotellet

- Som på vanlige hotell kan vi selvsagt også tilby ekstraservice for våre gjester, smiler Karlsen. 
 
- Vi tilbyr verkstedtjenester, vask og vedlikehold av bobilen mens den står på hotellet. Det er også mulig å bestille mat og drikke til kjøleskapet – så alt er klart når du skal på sesongens første tur, sier han. Mens du bruker bobilen kan du parkere personbilen hos oss.
 

Les mer om vinterlagring av bobil hos Askjems og bobilhotell her. 

 
Vinterlagring av bobil