Pakketips

Sjekkliste: slik pakker du til bobilferien!

Sjekkliste: slik pakker du til bobilferien!

Unngå pakkestresset til årets bobilferie! Enten det er din første bobilferie, første familieferie i leiebobil, eller første tur utenfor Norges landegrenser – med disse 10 pakketipsene blir både planlegging og tur lett som en lek.

10 smarte pakketips til bobilferien:

Hund
 
Bobilferie er perfekt for familier med hund

1. Tenk gjennom hva du trenger å ta med på tur

Pakk lettest mulig både av hensyn til totalvekt og det faktum at man sjelden har bruk for alt man pakker. Tenk gjennom aktivitetene dere skal gjøre og at været kan skifte når du pakker klær, men husk at det kan vaskes underveis.

2. Pass, billetter og annen dokumentasjon du trenger på turen

Går ferden til andre land i Europa? Da er det greit å vite at det er påkrevd med N-merke på bilen, samt grønt kort (forsikringsbevis). Skulle det skje noe på veien kan du alltid ringe NAF Assistanse, uansett hvor du er i Europa, for veihjelp. Tlf (+47) 923 21 31 00.

3. På tur med barn?

Gjør kjøretiden til en lek, og timene vil fly forbi! Ta med musikk, filmer og quiz for hele familien. Lek morsomme ordleker langs veien, og ta med brettspill til sene familiekvelder rundt bordet. Husk barnestoler og bilseter til de minste i familien.

4. På tur med hund i bilen?

Husk å tenke over hvor du plasserer buret, og sikre den godt fast. Ta også med nødvendig utstyr, mat og leker, slik at hunden har en fin reise i bil.

5. Husk campingbord og stoler, primus eller stormkjøkken

Til varme dager hvor du kan nyte feriedagene og herlige måltider ute. I flere bobiler har du et kjøkken innendørs hvor du kan tilberede måltider, men mange ønsker også å ha muligheten til å nyte frokost eller middag i strålende sol utendørs. Pakk med primus eller stormkjøkken, så har du friheten til å velge.

Sjekk at du har alt utstyret du trenger på kjøkkenet, som f.eks. ostehøvel, potetskreller og pizzahjul? Ta gjerne med noen oppbevaringsbokser til restemat, helst sammenleggbare slik at de tar minst mulig plass.

6. Dyner eller soveposer

Dersom dere må pakke vekk senger på dagtid kan sovepose være et godt alternativ til dyner siden de tar mindre plass.

7. Ta med vaskepulver og klyper

Engangsvaskepulver er alltid lurt å pakke med, uansett ferie. De tar liten plass, og alt du trenger er tilgang til vann. Om dere velger å parkere på campingplasser, kan det være at det er vaskemaskin tilgjengelige, og du vil trenge maskinvaskemiddel. Klesklyper og klesstativ er også smart å ha i bilen.

Barn på tur
 
Barna vil elske bobilferie, de er alltid eventyrlystne!

8. Riktige koblinger og mobillader

Pass på at du har med riktige strømkoblinger til din bobil, da andre land i Europa kan ha annerledes kontakter enn vi bruker her i Norge. Ta med ekstra adapter for å lade mobiltelefoner og pc.

9. Verktøy og førstehjelpsskrin

Skulle du være så uheldig å punktere eller bli skadet på tur, er verktøy og førstehjelpssaker lurt å ha med.

10. Ekstra gass i bilen

Gassen vi bruker i Norge er ikke helt lik den du finner i Europa, og derfor er det viktig å pakke med minst 2 ekstra gassflasker.

Sist, men ikke minst – pakk med eventyrlysten!

Planlegg på forhånd hvilke spennende attraksjoner du vil oppleve med dine reisekompanjonger, og begi deg ut på et bobileventyr du sent vil glemme!

God ferie!


 
Bobilutstilling