Storbyferie

Storbyferie med bobil? Bybobiler er i vinden!

Storbyferie med bobil? Bybobiler er i vinden!

Enten du legger ut på en roadtrip til de norske storbyene, eller lar ferden gå til Stockholm, Berlin eller idylliske Split – med bobil har du friheten til å både velge og kombinere reisemål som du vil.

Enklere med bobil

Med sin mindre og smalere form er bybobilen det ideelle fremkomstmiddelet for deg som ønsker frihet til å dra hvor du vil, når du vil, enten det er på weekendtur eller langtidsferie. Bybobilen har alt du trenger, som toalett, kjøkken, senger og sittegruppe. Den er mindre enn en vanlig bobil, og er derfor enklere å navigere i bybildet eller i trange landsbygater.

Gamla stan
 
Sjarmerende gågater i Gamla Stan, Stockholm.

Nærmeste storby på få timer

Fra Oslo til Stockholm i Sverige (525km) tar kjøretiden ca. 6 timer, og vipps så er du på byferie! På veien har du også muligheten til å stoppe, utforske og bare nyte.

Sveriges yrende hovedstad har flere parkeringsmuligheter for bobilen. Området ved Djurgården er en av dem. Derfra er det gåavstand til shopping, kafeer og restauranter i sentrum, for ikke å glemme Stockholms vakre skjærgård.

Enten du er på tur med småbarnsfamilien eller ei, så er severdighetsmulighetene mange. I Junibacken finner du alle Astrid Lindgrens herlige figurer, og lar du ferden gå til Vasamuseet kan du se det imponerende Vasaskipet, som sank i 1628.

- Jeg og kona har vært på noen turer til Sverige med vår Malibu bybobil, noe som har gitt oss mersmak. Du har med deg alt du trenger, og du føler definitivt en stor frihet. Denne type ferie vil jeg absolutt anbefale, sier Helge Sandene, kunde av Askjems Camping Center i Tønsberg.

En magisk weekend i Berlin

Oppdag den livlige tyske kulturen med bybobil, i selveste hovedstaden Berlin! Det er et legendarisk sted for kunst og kultur, men også for shopping, god mat og spennende aktiviteter.

Parkeringsmulighetene for bobil er mange, og spesielt populært er det å parkere ved WohnmobilPark Berlin. Derfra er det kort vei til både t-banen, shopping og butikker. Uansett hva du ønsker å oppleve på bobiltur til Berlin, kan vi anbefale å bestille «The Berlin WelcomeCard all inclusive». Med kun én billett får du fri adgang til over 30 attraksjoner i byen, som Madame Tussauds, Olympic Stadium, Berlin TV Tower, Legoland, samt rabatter på utallige restauranter, shopping og mye mer. Barn mellom 6 og 14 år reiser også gratis med kollektivtrafikken, om dere ønsker å la bobilen stå mens dere utforsker byen.

Split
 
Split er en fantastisk sydhavsperle

Sydenfølelse fra førersetet i Split

På en ca. 24 timers kjøretur fra Sør-Norge ankommer du sydenparadis i Split, Kroatia. Det er mange nordmenn som reiser hit på bobilferie, og kommer hjem med et stort smil om munnen og mange gode minner.

– Kroatia er en fantastisk perle! Det er flotte veier, strender og et fantastisk vær. Det å reise ned dit i bobil er som å ha med seg sin egen leilighet til Syden, og det er en veldig flott opplevelse, sier Svein og Wenche Hansen, kunder av Askjems Camping Center.

I Split er du så heldig å finne flere campingplasser for bobil helt nede ved vannkanten. Camping Stobreč Split er en av dem, og er med sin grønne oase og fantastiske havutsikt, helt utmerket for deg som er like glad i badeferie som storby, shopping og severdigheter! Fra campingen kan du nå Split sentrum på kort tid, i tillegg til å bli med på organiserte gruppeturer som rafting, kanoturer, paintball, båtturer, besøke små landsbyer like i nærheten, og mye mer.

Shopping, mat, kultur og spennende attraksjoner i storbyen

Mulighetene er uendelige. Planlegg en litt annerledes ferie i år.


 
Bobilutstilling